vrijdag 21 februari 2020

ALAAF, ALAAF


Zondag is het dan eindelijk zo ver. Aalst carnaval, volgens de burgemeester, sinds dit jaar de meest beveiligde stoet in België en Prins Carnaval krijgt extra bodyguards mee. Op sociale media is er al een paljas die toetert, dat hij vorig jaar met een auto de stoet ingereden is, maar dat hij dit jaar met een autobus zal toeslaan. Moet zo’n randdebiel dan al niet op voorhand een paar nachtjes de vier muren van een  politiecel kunnen bestuderen? Of gaan we weer afwachten en pamperen? Ook Israël roert zich in het gesprek. ‘België moet zich schamen en deze stoet afgelasten’, want met de dagelijkse carnavalskleding van de orthodoxe Joden mag niet gelachen worden. De politie zal massaal aanwezig zijn en er wordt zelfs een meldpunt geopend waar iedereen, van welke huidskleur of ras ook, die op zijn pik getrapt is, in zijn kruis getast is of humorloze lange tenen blijkt te hebben een klacht kan neerleggen. Nu zijn wij in Antwerpen niet zo, zoals in Nederland of Aalst carnavalsgevoelig. Wij zetten alleen op de laatste dag voor het krokusverlof onze kleuters aan de school af, verkleed als Frozen-prinsessen, supermannen, miljonairsvoetballetjes, mini mousen of Zoro’s, zodat ze voor één dag in hun sprookje kunnen leven. Langs de andere kant is het in Antwerpen, in de diamantwijk en sommige achterbuurten wel alle dagen carnaval, dus we missen niets!
Ik heb nog een paar ideetjes hoe praalwagens er kunnen uitzien?
Na de praalwagen met Vlaamse vlaggen, een vrachtwagen met daarop een waterloos aquarium met daarin 18 % van alle niet meegerekende, zogezegd ondemocratische Vlaamse cordonstemmetjes.
Daarachter een praalwagen met bovenop het Atomium en een sijpelend Manneke Pis en in een halfrond karikaturen van alle Europese uitbolpolitici, die men in het eigen land geen zeteltje meer toewenst.  Neuspeuterend en smartphonespelend mogen ze dus einde carrière in Brussel in het Europese parlement nog wat zitten knikkebollen. Het enige wat ze daar optimaal realiseren is hun eigen graaicultuur en hun persoonlijke portefeuillegrenzen. Over het afsluiten van de echte Europese grenzen en het aanpassen van het winter- of zomeruur palaveren ze al meer dan tien jaar.
Vervolgens een camion met een groot rad van fortuin. Daarop vastgeketend een gigantische carnavalspop van het enige echte bruine dwangsomadvocaatje met daarnaast een kudde dansende IS boerkavrouwtjes zwiepend met nepkalashnikovs.  Een twintigtal verklede togarechters met grote manden lopen dan naast deze wagen en delen dan alleen aan linkerzijde van alles uit aan de bevolking. Boven op de praalwagen het volgende zinnetje:” rotte tomaten-, ajuin-, eieren-, pek en veren-, garnaal en visresten-, verrotte vuilnisbakresten- of verfgooien, alles mag!’ De carnavalstoeschouwers zullen extatisch uitgelaten worden.  De geestdriftige sfeer zal er onmiddellijk inzitten en in de UNIA meldpost zal men overuren draaien.
Op dinsdag is het dan de dag van de ‘’voil janetten’. Je moet op deze dag maar een aankomende puber zijn, die zijn vader samen met zijn oom de deur ziet uitgaan met een tijgerprint tangabroekje, de jarretels en de zwarte zijden kousen van moeder, de hoge naaldhakken, maatje 41, van Tante Marianne en het roze baleinenkorset met D cup van de bomma. Nonkel Jean draagt een jurk van het obesitas nichtje met daarop twee gigantische plastiektieten en de chemopruik van Tante Adrienne een beetje scheef op zijn kale kop.  Aan hun arm een enorme handtas met daarin een dozijn gekoelde busjes bier. De twee mannen hebben voor de gelegenheid hun snor en baard afgeschoren. Ma heeft de mannen zo opzichtig geschminkt zodat het lijkt of ze uit een drag queen-revue weggelopen zijn. Je zou het als 14 jarige voor minder op een zuipen zetten. De hospitalen in de buurt kunnen het aantal puber- comazuipers niet meer op één hand tellen. En daarna een samenscholing voor het klachtenpolitiekantoor van echte nijdige relnichten en kontneukers die diep verontwaardigd zijn. . Leuk feestje!
Ook vind ik dat men, alle vreemdelingen en vooral alle economische goudzoekers, die in België asiel willen aanvragen met bussen naar Aalst carnaval moet brengen. Dat zij verplicht worden drie dagen naar dit schouwspel te loeren en vooral op de dag van de ‘voil jeanetten’ goed uit hun doppen moeten kijken. Hoe die gekostumeerde Korsakovvedetten  strontlazarus en alaaf, alaaf roepend over de straten zwalpen.
Dan pas zal de aspirant asielzoeker goed doordrongen zijn van onze cultuur, normen en waarden en beseffen dat de Belg met alles lacht, de humor in alles ziet en vooral dat wij de vrijheid van meningsuiting en blijkbaar van zuipen hoog in het vaandel dragen. Misschien zijn er een paar die onze manier van leven wel aanstaat, maar ik ben bijna zeker dat het overgrote deel, eens terug in het asielcentrum, gillend zijn aanvraag zal intrekken en een retourtje naar het land van herkomst vraagt.
Sim, 21.2.2020 Alaaf, alaaf


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik hoor heel graag van jullie wat jullie van mijn verhaaltjes vinden ?