maandag 6 november 2023

LEGE ZIEKENHUISBEDDEN

 


Een kind van 5 jaar komt al spelend om, onder een gigantisch boomtak. Terwijl er een verwoestende storm over het land raasde, en iedereen al dagen ervoor verwittigd werd om binnen te blijven en zeker niet in parken of bossen te gaan wandelen, schijnen begeleiders van een schoolpleinwerking niet meer over de nodige herseninhoud te bezitten, om zelf in te zien, dat kinderen onder bomen te laten spelen wel het allerlaatste is wat je op zulke dag zou moeten toelaten! Niks meer in de holle bovenkamer maar alles in de telefoon! Het grut lekker buiten, monitors wat rust. Ongetwijfeld loerden ze op hun smartphones naar Youtubers, facebook, podcast en Tik Tok, naar alles behalve naar de spelende kinderen, de weer-app, de code oranje informatie, alarmerende berichten over afvallende takken, omver denderende bomen, en de razende wind die daken wegblies. Zulk drama door onwetendheid of gemis aan gezond verstand! Het is voor gewone denkende mensen niet te vatten. Nalatigheid van de stad en de opvangbegeleiders.. systeem paraplu, we do know nothing we are from Barcelona …no from Gent…

En als je straks in het ziekenhuis ligt,  weet dan dat er een rode socialistische ontoerekeningsvatbare randdebielenminister van Volkgezondheid is, die probeert om asielzoekers in hospitalen onder te brengen. Voor één nachtje? Nee hoor voor de ganse winter!

Terwijl je zachtjes uit je narcose bijkomt, schrik je jezelf misschien terug in coma als je plots zo’n Afghaans asielzoekerssmoelwerk naast je bed ziet staan, die breed lachend in je fruitmand ligt te graaien.

Wat?? Blijf eens van mijn druiven en mandarijntjes! Wie ben jij?? Ben jij ziek? Spreek jij Engels? LITTEL.. Are you sick? NO NOT SIK! What are you doing here? Are you cleaning the hospital? NO LIF HEER.. Wablieft?? YES HEER MY HOTEL…Nu heb je ineens alle recht om after-operation-stress-stuipen te krijgen. Je bloeddruk schiet stante pede de hoogte in als je ondertussen berekent wat je zelf moet opleggen om je solo-ziekenhuiskamertje te betalen. De vluchteling roept er nog wat vreemdvolkvriendjes bij, die smakelijk je peren, appels en chocolaatjes oppeuzelen. VERY GOET IN BELGIUM, NEIS FOOT, GOET BET TO SLIEP. Ze rommelen nog wat in je badkamer maar druipen dan af zonder verdere buit. Ze dweilen nog wat in de gangen tussen de dokters, het verplegend personeel en de koffiekar en grissen ook daar wat suiker en koekjes mee. SUPER HEER, WE STEE!

Je drukt tevergeefs op de bel om de verpleegster te roepen. Als die dan eindelijk na meer dan een uur, (“sorry meneer, we zijn chronisch onderbemand”), in je kamer komt, graait deze je kleding bij elkaar, begint al je baxters en apparatuur af te koppelen en rijdt ze je bed naar buiten.  “Nou mijnheer, gaan we even een wandelingetje maken door de gangen en mag U op een kamer van twee of vier gaan herstellen”. Waarom, ik betaalde toch voor een éénpersoonskamer? “Sorry meneer, nieuwe orders, van een niet door het volk verkozen minister”. Kamer van één, wordt kamer van vier bedden en twee luchtmatrassen en daar leggen we dan zes vluchtelingen in voor ze asiel en een uitkering bemachtigen of het papiertje krijgen dat ze het ziekenhuis en ons land moeten verlaten! Voordeeltje, vanaf nu kan U kiezen voor het gewone niet-te-vreten-Belgische-kost-ziekenhuiseten of voor Halalbereidingen”. Na deze mededeling krijg je waarschijnlijk een acute hartstilstand en is er weeral een bed extra vrij voor een glunderend asielzoekertje.

Ziekenhuizen zijn er om ziekenzorg te geven, niet om vluchtelingen op te vangen. Ministers zijn er om naar het volk te luisteren, niet om de burgers allerlei dingen ongewild en ondoordacht door hun strot te duwen. Tenzij het weer een “zattemanspraat-ideetje” was, daar is Vooruit sterk in de laatste tijd! Hoogrode kaken moesten ze krijgen om zulke idioterieën nog maar te durven voorstellen.

Staan er ergens ten velde niet genoeg kloosters te verkommeren waar maar 4 nonnen of 5 priesters en 2 pedopriesters ronddwalen? Aan zulke heilige huisjes mag blijkbaar niet geraakt worden? Misschien dat de nonnen en de patertjes reuze blij zouden zijn met de zorg voor zo’n 200 alleenstaande jonge mannelijk asielzoekertjes. Denk dat de pret er dan niet meer op kan!

Sim,  6 november 2023

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik hoor heel graag van jullie wat jullie van mijn verhaaltjes vinden ?