woensdag 22 november 2023

RAMPTOERISTEN

 


Voor alle gediplomeerde ramptoeristen was het deze weken smullen. Het werd moeilijk kiezen tussen het overaanbod aan drama. Mega spannend toch?

Zo kon je, als je als gezinsuitje aan de slag wou, je kroost meenemen naar het intrede van Sinterklaas. Het kinderfeestje dat al spoedig ontaardde in het voor- en tegen zwarte Pietenprotest. Voor de verandering was het eens niet de woke anti-Pietenbeweging die de boel verziekte, maar echte pekzwarte-gekleurde, als Pieten verklede mannen en vrouwen, die de tegenstand met eieren, tomaten en stenen bekogelden. In één woord rampzalig kinderplezier. Maar leuk meegenomen voor de ramptoeristjes in wording.

Wou je meer de avontuurlijke actie opzoeken, dan kon je nog altijd kiezen voor een kanotochtje in de, met water ondergelopen, Westhoek. Eventjes wat rond peddelen in de buiten zijn oevers getrede IJzer, door de verzopen weilanden of wat tussen de tot borsthoogte volgelopen woningen kajakken.  Beetje langzaam bootje varen en misschien ondertussen het aantal zandzakken, waterpompen en verzopen tuinkabouters proberen te tellen. Altijd leuk om een fotootje te maken van die ene meneer die moedig, met rubberlaarzen tot onder zijn oksels, zijn koeien van de verdrinkingsdood trachtte te redden.

Vind je dit nog geen gewaagd avontuur genoeg, dan kan je misschien als echte rampreiziger eventjes naar IJsland uitwijken. Wel vuurbestendig schoeisel meenemen want de meeste grond is daar veel te heet onder ieders voeten geworden. Iedereen is ginds uit zijn huis geëvacueerd. Scheuren en afgronden in het dorpscentrum en overal rooksignalen die uit de grond op kringelen. Wel jezelf steeds in opperste alert-modus klaar houden, want het magma zit daar al tegen het aardoppervlak en de vulkaanuitbraak kan maar op zo’n 30 minuten op voorhand voorspeld worden. Moest je dit missen dan zou het maar eerst een regelrecht catastrofe-uitstapje worden.

Je kan natuurlijk nog steeds opteren om wat als oorlogs-ramptoerist in Oekraïne, Israël en Gaza te gaan pierewaaien. Toerisme-reizen in een door mensenhanden verscheurde wereld. Geen tekort aan bloederige smartphone-foto’s. Beschoten scholen, winkels en kerken. Geëxplodeerde tanks. Dode soldaten in moddergraven. Verkrachte en vermoorde festival-jetsetgrietjes, afgeslachte kibboetsgezinnen, in flarden gebombardeerde kinderlijkjes in de armen van huilende moeders. Keuze te over om er na je uitstapje een sprankelende tragedie-diashow van ineen te knutselen. Leuk om wat later je rampgruwel nog eens te beleven.

Ik kan jullie ook een toekomstig rampgebied aanbevelen, waar jullie echt jullie hartje aan zullen kunnen ophalen! Het wordt genieten! Wacht eventjes tot 1 januari 2024 en ga dan met de camera in aanslag naar het Brusselse Molenbeek. Daar hebben de ”nieuwe anders gekleurde Belgen” een hele speciale manier om oudejaarsavond te vieren. Politiecombi’s, andere geparkeerde auto’s, vuilnisbakken worden in brand gestoken en bushokjes verbouwd. Knallend vuurwerk en bommetjes worden in portalen van politiekantoren en winkels gegooid, zodat de ruiten sneuvelen en het crapuul kan beginnen plunderen. Op nieuwjaarsdag levert dit prachtige rampscenariofoto’s! En geen burgemeester die hierop met harde hand reageert, want dit is natuurlijk zijn socialistisch kiesvee die hem op zijn postje houdt! Misschien dat er op 1 januari eens een delegatie Belgische en Europese politiekers een geleide wandeling in dit rampgebied zou kunnen maken, gewoon om eens te kijken hoe het er aan toe gaat in en rond onze steden. Eventjes uit hun ivorentorenverblijf neerdalen en uit hun riante villa’s komen om de echte non-integratiewerkelijkheid te aanschouwen. Maar ik vrees dat jullie, de echte ramptoeristen, de enige geïnteresseerden zullen zijn!

Wil je het als ramptoerist toch wat rustiger aan doen, dan kan je nog steeds een blik werpen in onze rusthuizen. Onze vergrijzing wordt echt rampzalig! Door onderbemanning van het verplegend personeel, kan je daar huilende rusthuisbewoners vinden die al om zes uur (ik herhaal 18 uur), na hun avondmedicatie, in bed gestoken worden. En het wordt nog rampzaliger, want maar eerst om 10 uur ’s morgens worden de bejaarden uit bed gehaald…Leuk hé? En ramp boven ramp, straks zal er al helemaal geen ouderlingenopvang meer zijn. Je zal, volgens onze politici, moeten bewijzen dat je echt chronisch hulpbehoevend, gehandicapt of dement geworden bent anders blijf je maar lekker met wat zogezegde hulp alleen thuiszitten. Dan kan men in jullie bedden in het rusthuis of het ziekenhuis nieuwe asielzoekertjes leggen.  

Misschien krijg je als ramptoerist nooit genoeg van iemand anders zijn ellende..

Kick je op narigheid. Denk je er totaal nooit aan om hulp te bieden, maar wel aan fotootjes of videootjes maken alsof het steeds een toeristische attractie is.  En blijven jullie gewoon uit sensatiezucht nog altijd de echte hulpverleners in de weg lopen.

Proficiat, jullie zijn de echte helden!

Sim 22/11/2023

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik hoor heel graag van jullie wat jullie van mijn verhaaltjes vinden ?